0 Läs mer >>
Lilian min underbara värmlänska hundvän snart du skall komma till din hundar som fått somna in. Synd att du lämnar oss kvar här. Synd att vi inte skall ses igen. Men jag skall alltid minnas stunderna vi haft skrattat åt allt prata skit ja hundprat din gästfrihet. Kommer sakna dig så men det får ju gå ändå. 
 Tack för allt du har hjälpt till med till min och oliversresa till  världsdutställning i finland. Snart kommer du slippa all smärta och ha det bra med dina hundar som har lämnat denna jord, krama dom från mig då.
 
Lilian har inte långt kvar har fått en kraftig lunginflamatinon och har ju bara fullt med tumörer i lungorna så det finns ingen syre kvar till henne. Och hon har fyra tumörer i huvudet. Fy vad denna sjukdom är hemsk.
 Vi syns ju igen en dag. Kram Malin

Farväl är ej för alltid
adjö är inte slut
I mina tankar finns du,
där finns du alltid kvar

Lilian

0 Läs mer >>
Mat

Mat på 65års kalaset

0 Läs mer >>
147686-5

Granehill granar

0 Läs mer >>
God kväll i stugan. Nu har vi av klarat den första dagen på denna vecka det har känts bra faktiskt.
Alla har ju inte jobbat färdigt än maken befinner sig ju på jobbet ännu ett par timmar till. Jag skall lägga mina änglar och hoppas att dom sommnar fort så jag kan betala räkningarna det var ju helt plösligt slut på månaden igen. Och även pengarna slut och den nya månaden inte ens börjat. (hurra hurra)
Jo om ni råkar ha vägarna förbi på söndag vid tio elva tiden så kan ni få hjälpa till och fälla några granar här å vårt granehill eller en skall vi fälla. Det kan ju bli lite korv grillning och kaffe. Så änmälan om söndagens aktiviteter kan lämnas på denna sida innan fredag.  Så ha en trevlig måndag kväll det skall jag ha. Mkulan den äldre kan behöva en kram oxså hennes dejt har ju åkt till Thailand. Så kram på dig.

Har ni vägarna förbi?

0 Läs mer >>
Hatar detta med tangfenytet
det märks knanske när jag skriver. När man tyrycker på fel tangent så försvinner allt man har skrivit. Det har hänt fyra gånger nu. JA JA jag är nog bara kasss. Ja vad har nu hänt i helgen jag har lagat mat till Lenas svärmors 65års kalas. 40 personer skulle det komma och maten räckte faktiskt och dom var ju nöjda. Det var jätteroligt att alla var nöjda och det smakade jättegott. Så nu kanske man vågar testa att göra till flera. Men jag har ju bra personer man kan be om hjälp Linda och Ingela. Men det kommer ju bröllop och dop till sommaren. Eller bröllop är det ju inte eftersom dom redan är gifta. Ja Jahar jag fått hem mina barn som tillbringaat helgen med farmor och farfar egon. Och dom har säkert myst hela helgen så dom sommnar säkert skönt i helgen. Ja hoppas att ni har haft en trevlig helg. Det har jag haft. SÅ ta det lungt och njut av tillvaron.

Jävla tangentbord

0 Läs mer >>
Nu är hhelgen äntlligen här. underbart alltså, Skall laga mat till ett kalas i morgon ca 40 personer och mikael skall spela en lite snut. Så nu skall baran vara hos farmor och farfar egon hela helgen och mysa med dom så kan jag och mikael mysa här hemma. Och idag vill vi här på granehill gratta nästa 30 åring från hålanda.GRATTIS LINDA på 30 års dagen. ( kort kommer lite senare idag)Fick du en fyrhjuling? av martin. Jag återkommer lite senare med mer inlägg.

Helg Helg

0 Läs mer >>
Ja då var det dax igen för ström avbrott i flera timmar. Funderar på att flytta till en lägenhet kanske men det är ju inget roligt att bo i ingen trädgård ingen skog, Det är bättre här ute i Prässebo ändå trots allt. I morgon är det måndag dags för att jobba en vecka till. Men snart är det min tur att åka till sälen vecka 10 åker vi hurra hurra.
Lajv medlemarna har varit här hela dagen och spelat in en skiva hoppas att den blir bra. Nu så skall jag ta en duchs och lägga mig. God natt på er.....

Fanny hade blivit nyfiken på hur barn blir till och jag satte mig ner för att förklara:
- "Jo, i mammans mage finns det något som liknar ett ägg och i pappans snopp finns något som liknar små fiskar och när dom möts så blir det en bebis."
Fanny funderade en stund sen utbrast hon:
- "Min pappa kommer på torsdag då kan du få lite fiskar av han!"

Söndag

0 Läs mer >>
147686-4

147686-4

0 Läs mer >>
Då har vi bergavt vår Stig. En underbar dag himlen var blå och solen sken. Det var så vackert när vi kom in i kyrkan. Där framme stod kistan av Trä och dekorationerna var mossa lingon ris gran kottar och en liten gran. Det var exsakt så Stig var narturen var ja hans miljö. Och det gick bra för Rasmus och Lukas oxså dom frågade inte så mycket utan bara tittade på allt. Jag frågade Lukas om han trodde Stig satt på ett moln och tittade på oss. Då svarade han. Men mamma han ligger ju i kistan det sa ju du aldeles nyss. Stig älskade ju mat så efter begravningen åt vi en tre rätters middag . Allt i naturens tecken och det vilda djurlivet. Kantarellsoppa och Älgfile jättegott. Eller som stig skulle sagt.
"Helvetes jävlar det va det goaste jag ätit på länge"

Och så var Rasmus på Hammerfall med Mikael och Jonas. Han var nog den lyckligast pojken jag har sett på flera år mungiporna bakom öronen och så nöjd. Ville gå på mer konserter nu.
Nu skall jag öppna en öl och sätta mig i soffan och mysa med familjen och äta tacos.
Ha en trevlig kväll och helg.

Stig sista färd

0 Läs mer >>
MARTIN 30ÅR

MARTIN 30ÅR

1 Läs mer >>
Vi från oss här på Granehill vill önska hålandabon en jätte grattis kram på födelsedagen och välkommen i gänget. Hoppas du får en 4hjuling i födelsdags presssent.

MARTIN 30ÅR!!!!!

0 Läs mer >>
Ja nu är det tisdag och jag sitter här hemma ensam med två små killar och har det bra. Maken jobbar hela kvällen och halva natten. Tycker lite synd om mig själv men det går väl över någongång. Ja nu skall vi på begravning på fredag tjocka kulan (stig) skall begravas. Mina killar skall oxså följa med på begravningen hoppas att det går bra . Har pratat om dom hur en begravning går till och att stig ligger i kistan framme i kyrkan och att många som är där blir ledsna och gråter även jag och pappa kan gråta.
Dom har inte frågat så mycket om det men vi får väl prata om det varje dag så går det nog bra. 
Jag funderar på att ta bort julsakerna men dom kanske kan vara kvar tills julen kommer igen. 
Hade ju tänkt att fira julen i sälen nästa år. Men det kan ju även bli en vit jul där med. Ja deet är långt dit först kommer ju påsk sedan massa helger sedan kommer midsommar. och sedan kommer semestern hurra hurra. Just nu håller Lukas på att tjata hål i huvudet påmig om vilka olika tandborstar han har. Nu skall jag läsa saga. Ha det så bra. KRAM 

  
Spelar det någon roll hur man ser ut?  

"Om du vill bli älskad av någon som inte redan finns i din familj, är det inte fel att vara vacker."
Anita, 8 år


"Det hänger inte alltid på hur du ser ut. Se på mig. Jag är stilig som bara den, och jag har inte hittat någon att gifta mig med än."
Brian, 7 år

Tisdag

0 Läs mer >>
Nu har vi fått stömen tillbaka efter 15 timmar utan ström. Det har funkat fint faktiskt barna har väl tjatta lite om tv och så men vi har ju spelat spel tittat på kort från förr mm. Varit ute och tittat på blåsten och på dom två granarna som blåst ned. Man kanske inte skall ropa hej än den kan ju försvinna igen skall passa på att ducha så mina jobbar kompisar kan umgås med mig i morgon.
Hoppas att det gick bra för hålandaböndernas hemresa från sälen. Dom fyller ju snart 30 år.
Ha det så bra och hoppas ni inte blåst bort.


Varför drabbar kärlek två personer?  




"Ingen vet varför det händer, men jag har hört att det har något att göra med hur du luktar... Det är därför som parfymer och deodoranter är så populära."
Mae, 9 år

"
En person har fräknar, och då letar han upp en annan som har fräknar."
Andrew, 6 år

"Jag tror att det är meningen att du ska bli skjuten med en pil eller nåt, men resten ska inte vara så smärtfyllt."
Manuel, 8 år

LJUS I VÅRT HUS

0 Läs mer >>
JA då var det dax igen för en ny orkan stora varningar håll er inne och var där. Vi blir väl strömlösa som vanligt men det är ju bra då går det inte åt så mycket el. Inget ont som har något gott med sig.
Idag har vi haft besök av både elektriker och mattläggaren, så då kanske badrummet blir färdigt innan påsk. Har varit hos frissan idag oxså klippte av mig håret blev rikitgt bra. Känner inte igen sig när man ser sig i spegeln. Har haft besök av den äldre mkulan med sin pojkvän idag......♥  Nu skall vi ha en mys kväll i soffan med barna. Kram på er




"Öl gör ofta att kroppen blir väldigt osymmetrisk."
Herman, 9 år

ORKAN

1 Läs mer >>
Ja då var det  äntligen fredag va skönt efter en veckas slit på dagiset. Skall ha sköldarna på middag nu kommer väl snart. Och i morgon kkommer vår elgubbe hit och börjar med elen hurra hurra. Och kanske dycker mattgubben upp ocxså. Hoppas att ni kan läsa och förstå det jag skriver det blir ju llite stavfel här och var. Men va gör det om hundra år. Jag hoppas att ni får en trevlig kväll och ha det så mysigt. kram på er♥

"Du får aldrig blåsa en katt i örat för om du gör det fyra eller fem
gånger biter den dig i läpparna.
Och då släpper den inte taget på minst en minut."
Lisa, 9 år

FREDAG KVÄLL

2 Läs mer >>
SNÖ SNÖ nu kommer den äntligen hurra hurra va glad jag är (även mina barn) men glädjen blir nog kort den rengnar nog bort. Allt väl med det är det här hemma maken är frisk har börjat med badrummet och vår elemente elektriker är på väg hit hurra hurrrra kanske blir det färdigt till påsk om matt läggarna har tid att komma någon gång. LAJV var här igår och spelade in lite. Det kanske blir en bra skiva. Vem vet. Ja skall ni ha julgrans plundring i helgen? Det skall vi ha men jag tänkte kanske slänga ut maken istället så att hans bil blir lagad. Fy nu var jag elak igen på honom. Ja ja det får han tåla han visste vad han gifte sig med. Ja ha det nu så bra kram på er alla.


"NÄR GUD SKAPADE MANNEN SKOJADE HON BARA"

SNÖ SNÖ SNÖ RENG REGN