0 Läs mer >>
Idag är jag ledig. Har tagit semester. Så idag blev det en sov morgon eller jo sov till halv åtta det är ju sov morgon. Jag och maken lagade god middag igår och delade på en flaska rött. våra havregryn kommer hem på söndag. Och den informationen vi fått är att dom har det jättebra.. Men det är tomt och man längtar efter dom. Det är nyttigt att längta.



I kväll skall jag ha mys med mina vänner utan deras makar. Skall bjuda på god middag och en god efterrätt. Lite vin kanske kan smaka för dom med mycket vatten till. Mikael skall tillbringa kvällen i sin studio han är inte välkommen inne om han inte behöver gå på dass eller gå och lägga sig.

LEDIG

1 Läs mer >>
Det är tomt i vårt hus. Inga små havregryn som är hemma och gör allt och inget. Jag och mikael är barnänklingar i några dagar. Mina eller våra havregryn är hos sin kusin Ellen med farmor i massa dagar. Det är nytttigt att varfa utan dom ibland. Och skönt för farmor och Agge och Kent att skäma bort dom. Ja hoppas att ni får några härliga dagar ihop.

Jag har målat idag. Blev jättebra. Måste dörrar vara vita? Finns det någon lag eller regloer om det.?
Har ni känt vad kallt det är nu är vintern här och kanske snön med. Den som väntar får se.

Nu skall jag sova.God natt.

Tomt

0 Läs mer >>

Helgen har farit förbi. Hunnit en hel del för utom lite. Haft min oliver hemma i helgen. Usch vad han är skrupplig måste ta ett jobbigt beslut och låta han sommna in men det är svårt att lyfta luten och beställa en tid. Får sammla mod och göra det. han sov nästan hela tiden på promenaden komm han efter och när han gick så kom hostan. Men han är dock 13år  och sett både findlan norgen och severgie och framför allt öland där han har varit best inshow två gåner på utställningarna.

Nog om ledsanheter. Regnet öser ned det är ju bra för då finns det vatten till el så slipper elpriset gå upp.
Och jag skall gå och diska lunch disken så jag kan åka hem till hemmet.

Vi höres

Måndag

2 Läs mer >>
God middag på er. Här rullar det på som vanligt städ städ måla kommer jag snart till. Skall ut med Eddie och Oliver en sväng i skogen. Det går inte fort när gamle gubben är med i skogen han har en sådan hemsk hosta. Malen kom iväg i
morse eller han vaknade av att anders ringde. Mikael hade förmodligen stängt av klockan.

Men han ringde nyss då var dom danmark. Så nu har dom väl kommit till Tyskland för att handla. Sedanåter mot sverige för att landa i alafors klockan 22:00 i kväll.

Nu skall jag jaga barna som håller på att städa på sina rum.

Lördag

1 Läs mer >>
Det ringde. Hej det är Hendrik. Hurra en skrotbil mindre i trädgården tänkte jag. Jag är jättelycklig bara tre kvar och en båt. Och lite annat skräp. Men helt plödsligt kommer Lukas och frågar vad pappa och Rasmus är? Jag svarar att dom är ut och skickar iväg AUDIn. Lukas vill också gå ut och säga hej då till min gamla ögonsten och även Lukas.

Efter en stund kommer Lukas in och gråter. Jag tror att han slagit sig men. Men ialllt gråt hör jag. Jag saknar AUDI.
Han är jätte ledsen. Jag frågar varför han saknar den så? Jo den är det ända minnet han har från när vi bodde i nygård säger han med gråten i halsen. Fy vad jag känner mig elak. Stackars Lukas måste har varit dramatiskt att flytta från nygård till Prässebo. Men vi får hitta något nytt minne från nygård.

Nu harr jag köpt tapeterna och färgen till hallen. Så på lördag skall det målas och på söndag tapetserats. Och det sista på golvet skall in. Jag har bestämt att det kommer in bilder när det är färdigt. Kristin skall komma och inreda mm.

I morgon skall vi på after work hos Mikaels jobbar kompisar. På lördag morgon klockan 4:30 åker mikael till Tyskland och skall sjunga och spela på en shopingresa till Tyskland, Han är åter hemma 22:00.

Ha en härlig fredag. Nu skall jag leta upp ett minnne till Lukas från nygård

Min lycka Lukas sorg

0 Läs mer >>
Jag ahr inte tagir några bilder idag på renoveringegn på hallen hoppas att det kommer i morgon. dagen har bara flugit iväg. Men vilket oväder det har varit. Åska blixstar hagel ösregn. Har inte sovit så mycket inatt. Strömavbrott med så jag skulle jag upp halv sex i morse. Så nu är det nära till sängång.
Pöss och godnatt
Nu blev det god morgon glömde att publicera inlägget igår så det gör jag nu. Vaknade vid fem när Lukas kom hade drömt en hemsk dröm. Så snart är jag på väg till jobbet. Ha en bra torsdag

Inga bilder

0 Läs mer >>
Nu har jag grundmålat över den gula väggen och lite lister. Hoppas att jag blir färdig snart så man kan andvända hallen  igen. Har förövrigt inte hunnit med så mycket som jag hade tänkt, Har varit på APT (arbetsplatsträff) hämtat barna gjort läxor lagat middag ätit. Fixat köket sätt på kaffet sköldarna kom. Sedan hämtat Razze hos sekelvillan kvällsmat sedan kom penseln fram. Hörde önskemål om bilder från renoveringen skall ordna detta i morgon.

Skall snart leta upp sängen. får varor i morgon så då får man vara på jobbet till sex ungefär. Skall åka och köpa golv det räckte inte får köpa en packe till. Tänkte ta med min pappa på en tur till Göteborg. Hoppas att han vill med. Eller så får han passa killarna eller så åker vi när mikael kommit hem.

Grund målat

0 Läs mer >>
Var iväg och hittade färg tapet till hallen. Jättefint blir det. Och fort gick det gick in i målarboden och där stod min kusins sambo Sofia och jag vad jag ville ha och då hämtade en tapet och den blev det. så skall det va snabbt och fort.

Från det till något helt annat. Har ni hört Tottos fria på radion till Kristina det finns en länk på prässebo news. Tänk om man hade haft ett sådant frireri från maken. Men det är lika romantiskt på en besinstation i markaryd. Jag det var romatiskt frieri då nu hade jag tänkt mig entt gäng röda rosor med inlägg i tv4  reklamavbrott.

Vädret idag har varit jättetrist mörkt gråt regningt blåsigt. Det är en av dom få tillfällen man har tur att jobba inomhus. 

Nu skall jag titta på matakuten. Ha det

 

Hittat grejor

0 Läs mer >>
Vad skall man välja för färg till hallen? Golvet är på plats taket är målat och i morgon skall jag åka och kolla på färg. Jag hade en färg lime grön med gult i men nu har jag ändrat mig. Eller tips och råd har fått mig att tänka om. Så jag skall kolla om man kan köpa prov att testa med hemma på väggen. Ja får väl ta bilder på hallen i morogn och llägga in på bloggen. Eller så kommer ni hit och tittar det går bra det med.



Ha en härlig måndag

Färg!!!!!!!!!!!!!!!!!...

1 Läs mer >>

Vaknade att sIgår var det mycket som hände. Solen skinner. Hoppas att  den skinner hela dagen. Igår kom vår totto granne hit för att hjälpa Mikael med avloppsröret som skulle bort. Det går från övervåningen ned geonom hallen. Så dom tog bort det och Lite till av hallen så nu fick vi börja med hallen där nere först och gå uppåt. Men så är det med gamla hus. Det en leder till det andra.

Så dagens att göra lista består av

  • sätta upp lakan
  • slipa spakel
  • måla taket
  • rasta eddie
  • åka på sim skola
  • åka till ett varuhus med golvförsäljning.
  • hem lägga in det kanske
  • åka till aj och plugga exel
  • hem sova

Jag skall däremmellan äta frukost , mellan mål, lunch ,kaffe vara social med barna med. Ha en en solig söndag


Att idag gratullerar jag eller vi här på Granehill Jonas Sköld på sin 34 årsdag hipp hurra önskar vi.



Sol söndag och så glö...

1 Läs mer >>

1. Vakna
2 Äta frukost
3 kolla avloppet
4 sätta på en maskin tvätt
5 handla en födelsdagspresent till min mamma och Lukas klasskompis
6 tvätta mera
7 Lunch
8 köra lukas till albins kalas
9 mera tvätt inmatning i maskinen
10 städa
11 kram Kristina igen
12 hämta Lukas
13 tvättmaskinen
14 kaffe
15 städa
16 duscha hela familjen
17 kalas hos mamma
18 åka hem och lägga sig.

Nu är klockan mycket nästan en ny dag om cirka 30 min. Skall snart hoppa i säng. Har varit och vakatat på discot, städat, sjuksköterska, städerska och kiosk biträde. Mikael och Rasmus diskjockade hela kvällen gick jättebra. Men nu är jag eller vi trötta och det är dax att gå till sängs. Kram på er ha en bra dag i morgonlördag

Lördagens schema

1 Läs mer >>

Vi har stopp i avloppet. Vattnet i köket vill inte försvinna ur diskhon. Har gjort rent i alla rör. Maken och grann karln haar rensat och donat men det är stopp, Så i morgon får vi ta till med våld dynamit eller nytt kök. Kaustik soda kanske men det är inte bra det hjälper bara ett tag. Jo så är det får ta in högtrycks tvätten och spola rent med den.

I morgon fredag är det disco på nygårdsskolan, Mikael skall återuppliva gamla minnen. Han skall nämligen vara disckjocky. Tänk va hans söner skall vara stolta över sin pappa. JAg får väl oxså vara stolt oxså.

Martin i hålanda kanske vill komma och hjälpa till.!!

Nu är det snart dax att uppsöka sängen och sova några timmar. 

 

Stopp

0 Läs mer >>

Denna helg har jag misstat tror jag. Den hann aldrig börja innan den tog slut. Igår var det ju väl lördag och idag var det söndag. Tänk om det hade varit det. Men nu var det måndag. En ny vecka med allt somm ingår städa, tvätta, motionera, träna eddie gosa med barna köra till kompisar. Och data kursen oxså glöm inte den och möten. På fredag är det disco på nygårdsskolan både jag och Miakel skall dit och vakta och städa.

Så att säga det flyter på livet. Men snart får man väl stanna upp och ta ett ljupt andetag. Och ta dagen som den kommer.

Måndag

0 Läs mer >>
Hej alla glada mäniskor. Vet ni hur jag lärde mig stava mäniskor!!??  Jo någon förnuftig mäniska sa så här till mig. Tänk dig ordet så här Malin. män i skor, Och så lärde jag mig att stava det ordet funkar även på andra ord med att dela upp dom så. Nog om detta, har varit nere i ullared och besökt det stora varuhuset GEKÅS. Var där med det gammla jobbet Blåklinten. Väl där så satt jag och funderade på alla dessa mäniskor som tokhandlade, jo en del måste ha gjort det. En kvinna kom två vagnar ochden ena var till bradden fylld med leksaker och då menar jag verkligen väl fylld. Men iblan tycker jag att kvalite är bra oxså men det är lite dyrare bara. Jag tok handlade inte denna gång men jag studerade massor som gjorde det. Fick köpt mig stövlar och en jacka  och Rasmus och Mikael behövde varsin ny skolväska så det investerade jag till dom. Lite annat kom ned i vagnen oxså. Men jag tänkte åka ned om ett tag igen.

Maken har fått husvagen på plats på Hökensås idag det gick fint fick bra med beröm för sin backning av grannen. Så nu skall vi ta en tur dit inom kort. Får kolla almenackan om det finns en ledig helg. I morgon är det simskola. Sedan får vi se hur dagen blir. Elda lite kanske eller kolla färg eller kaminer eller bara städa eller tvätta eller ja hälsa på i boet kankse.

Ha en trevlig höstmys lördag

Tok handlat?

0 Läs mer >>

Nu är det höst, mörkret kommer fort tur det finns värmeljus att tända så det blir lite mysigt faktiskt. Har packat en liten packning som skall med på vår resa till Gekås eller Ullared om man vill kalla det så. Hoppas att hitta skor till mig och lite kläder kanske någon julklapp vem vet.

Läste att i idre har man åkt  på tur på höstens eller är det vinterns första snö. Jag längtar efter snön faktiskt denna lilla eller stora fling som faller från himelen. Fast förra fredagens snö var kall och blöt. Men ändå en härlig känsla. ja jag vet att jag är lite tokig men alla har vi lite roliga saker som man tycker om. När jag kom till världen för cirka 36 år och 10 måndader så var det snöstorm ute har min mamma sagt så jag tror det är därför jag tycker om denna vita flinga.



Här är en bild på Maken Mikael när vi är i lindavallen nyår 07/08.
Kallt var det men det var ju snö i massor.

Ha nu en trevlig helg

Höst mörker

0 Läs mer >>

Goddag alla trevliga bloggläsare. Vilket härligt väder det är ute sol och lite blåst. tur man jobbar i ett varmt svettigt kök så man inte fryser i det fina vädret. Skall i väg på datakurs ikväll. Känns väl så där är kanon förkyld.

På fredag åker jag med mitt gamla dagis till Ullared för att shoppa extremt lite. Men det är ju bara trevligt att åka med.
Och på lördag skall husvagen upp till Hökensås för sin vintercamping där.

Ja vad händer mera inget just nu. Skall bara bli frisk nu så man orkar ta tag i huset hemmet och maken.

onsdag