1 Läs mer >>
Nu är det dax att vakna och börjar med allt som man skall hinna med denna helg. Vi skall måla Måla och börja kratta löv. Lite mat skall hinnas med att lagas oxså. Grannens katt skall kelas med. Vi skall till gravarna och tända ljus. Ikväll tänder vi många ljus här hemma för dom som finns bland stjärnorna.



Dax att laga frukost och väcka resten av familjen.

God morgon

1 Läs mer >>
I morgon är dax för helg. Vi skall inta skepplanda simhall. Lukas skall lära sig att simma. Sedan blir det en tur till KYrkogården och tända ljus även här på bloggen får vi tända ljus för våra nära och kära som finns bland stjärnorna och vakar över oss som finns kvar här på vår jord.



Nu skall jag jaga barna till sängs. Sedan skall jag uppsöka sängen med. Ihelgen skall färg sättas på vägarna och löv skall krattas och eldas upp.



Ha en härlig fredag.

FRedag

1 Läs mer >>
Och klockan är 3:50. Mona körde förbi med tidningsbil alldeles nyss. Kanske man skull åkt med och varit sällskaplig en stund innan man skall til jobbet. Men jag får väl sova middag när jag kommer hem från jobbet.
Igår åkte jag till trollhttan och investerade i två nya behåar. Dom satt jättebra när ja provade dom men när jag kom hem satt den ena inte bra får gå ned några kilo så blir det nog bra.

Idag skall jag till Fyra hovar och köpa hund och katt mat. Jennie hade något erbjudande nu. Maken och barna skall någ gå här hemma skrutta. Kanske städa lite eller spacla eller en så. Nä nu skall jag gå och kolla o john blund kan komma. Godnatt eller god jätte tidig morgon.

Pigg och glad

2 Läs mer >>
Idag har killarna varit på sin första hallowen fest. Deras kusin sminkade dom. Dom blev riktigt läskiga.
JA dom riktigt verkliga. Men det är bara på låsas. Hoppas att ni tål lite blod och blåmärken. För här kommer lite läskig halloween sminkning av Yoanna som sminkat sina små kusiner. Hon är äntligen klar med sin make up artist utbildning.
GRATTIS från oss (reklam kommer längre ned)

Här har Yoanna lagt vit färg och gjort blåmärken runt ögonen.



Snygg blåtira eller hur.



Här kommer lite skrap sår och näsblod. Helt sjukt att man kan sminka så verkligt.
Vampyrbetten är på plats



Här gör Yoanna såret på kinden. Hon testade med en säkeretsnål men Rasmus tog bort den sen.



Här är såret. Fy va läskigt det ser ut



Nästan färdig.



Lukas in action. Han vill ha skrapsås och vampyr bett.Och ett sår på kinden.



Lite blåmärken på halsen ville han ha oxså.



Färdig för halloween party.



Här kommer rasmus sår.



Make up artisten YOANNA



Mina zombies



REKLAM AVBROTT 



Hoppas dom inte skrämer för många på partyt.

Hallowen

1 Läs mer >>
Nu är vinterbostaden uppställd i kläppen. Snön kom och vi fick snabbt upp vagn och tält. Det kom riktigt stora flingor från skyn. UNDERBART

Här är vi i plaeringstagen.



Sjöutsikt just nu men nästa gång vi kommer upp hoppas jag att det är is.



En frysande Rasmus



Förtält uppsättning



Nästan färdigt.



Man kna skymta backarna i dimman



Nu är vi i stugan på sälfjällstangen.



Svärmor värmer mat och sväregon öppnar vinet



Bild tagen från loftet



Vilken underbar syn. Det var det första jag såg när jag vaknade. SNÖ på träden underbart.
Men snön kom redan när vi satte upp tältet.



Lukas ute och leker i snön.



Säsongens första snöboll



Rasmus tog en blid på sig själv.



Ja och nu längtar hela familjen karlsson att snön skall komma till kläppen så man kan åka skidor och mysa i husvagnen. Tror även att Dom i vara längtar med.

Uppställning

0 Läs mer >>

I går tog jag och Eddie oss mod och gick ut i skogen. Det gick bra inga älgar eller jägare syntes till så långt ögat kunde nå. Men kameran hade jag med mig och tog lite olika bilder med lite olika inställningar med slutartid bländartid mm byte objektiv mm. Men det tar tid att lära sig och förstå. Tur man skall sitta i bilen i sex timmar på lördag så kan jag läsa testa kameran lite.

Tallen har vuxit llite annorlunda



Eddie har hela tungan utanför. Han hittade något att jaga så han sprang.



Rönnbär



Bodasjön



Stugan



En bild till på sjön



Herr kantarell



Några blandadde bilder från promenaden. Till helgen far vi till Kläppen och då kan det blli lite mera blider från ett kallt sälen. Hoppas att vi inte får någon snö. Det blir så jobbigt att sätta upp förtält och allt som skall göras utanför vagnen. Tyvärr kan vi inte bo i vagnen denna helg för dt finns ingen ström just nu dom håler på att sätta upp nya elstolpar. Så vi har hyrt min mammas kusins stuga. Men det är nästan lika mysigt det med men bara nästan.






Skogspromenad

1 Läs mer >>
Vilken morgon. Solen kommer fram vid trädtopparna och träden gräset är frostvita. Så vackert tycker jag. Hoppas att vi får frost om vi inte kan få snö. Kom på att om en vecka är vi i kläppen och ställer upp vinterbostaden. Hoppas vi får bra väder inget regn eller snö men sen när vi ställt upp och gjort klart då kan det få snöna massor.

Dagen kommer at bestå av följande

Frukost
Tvätta
Inköp av en pretsent till min mor
Simskola
Kalas
Kvälls promenad

Så här såg det ut i morse.



En kall bil



Nu är det dax att utfodra alla barnen och maken får väl äte lite senare. Ha en härligd solig dag.


Söndag morgon

0 Läs mer >>

Vad god charlotte russse en blev. MUMS. Den får man allt göra flera gånger. VI hade en trevlig kväll hemma hos inga och Bobo. Barna hade det bara fbra hos lena och Rasmus var nöjd han var dicskjocky på sin klass fest. Så fredagen blev bara bra för oss allihopa.

Idag har vi hunnit med lilte. Jag har rengjort vår skinn soffa med två vatten och okja som jag rödre ihop och skurade soffan . Det funkade. Den blev gul igen. Finns många bra tips på rent hus sidan.

Kvällen här hemma blir lungn. Mikael har åkt till sin spelning. Barna är ute och röjer. När dom kommer in så skall vi äta sedan blir det en dvd film. Sedan hoppas jag att dom går och spelar spel så jag kan kolla på tvn.

Ha en trevlig kväll..

Lördag

0 Läs mer >>
Nu har helgen börjat. Men vilket väder 1 plus grad och regn och blåst. synd det inte var minus så vi hade fått lite snö. Ikväll skall vi på after work med Mikaels jobbar kolegor. Skall bli riktigt trevligt. Baran skall sova hos moster Lena. I morgon blir jag gräsänka. Maken skall spela. Får väl ordna lite mys kväll här hemma. Har jonathan här som skall sova över när hans pappa är och spelar med Maken. Kan tänka mig att det blir tacos och godis. Lite tvspelande kommer säker förekomma.

Nu hörde jag att tvättmaskinen ropade och även damsugaren. He en härlig fredag.

Fredag

0 Läs mer >>

Håller jap på att baka en Charlotte russe kaka eller tårta kan man ju säga att det är.
kolla inn länken nedan.

http://www.google.se/imgres?imgurl=http://www.ica.se/img_archive/receptbilder/charlotte_russe_B0407.jpg&imgrefurl=http://www.ica.se/FrontServlet%3Freceptid%3D574858%26s%3Dmat_recept%26state%3Drecept&h=140&w=165&sz=26&tbnid=QMhXQsL2Q1GXLM:&tbnh=84&tbnw=99&prev=/images%3Fq%3Dcharlotte%2Brusse&hl=sv&usg=__bbxtX5nq1SO8JTJ_aH-Ww0_oxRM=&ei=fBfWSsL4G8HA-QauucyWCw&sa=X&oi=image_result&resnum=13&ct=image&ved=0CCAQ9QEwDA


Den blev smaskens. Mums.

I morgon är det fredag och dax för after work med utvvecklingssamtal. På Västerängsvägen. Nu skall vi äta kvällsmat och kolla tvn.

Charlotte russe

0 Läs mer >>

Jag borde ligga tills sängs skall upp 5:10 i morgon. Men snart så ligger jag i sängen om enliten stund. Har idag varit på föräldra möte på Lukas skola. Roligt att så många föräldrar kom. Lkas skall få ny fröken mtt nu i treminen. Det får gå det med.

I morgon skall det handlas mat. Frysen står tom. Har ätit ur den så nu skall den bara frostas av. Känns bra att tömma frysen ibland.

god kväll

0 Läs mer >>
Ja man får väl börja att vänja sig att det är tomt när man kommer hem. Ja helt tomt var det ju inte men inga barn. Dom är hos kompisar. Inte här hemma med kompisar. Blir handlingsförlamad vill göra massa saker men inget blir gjort. En lite skrämande upplevelse. Tur att Eddie var hemma i allafall.

Så nu skall jag bara börja lägga upp en struktur på vad jag skall göra. Listan är jätte lång.

Tvätten
Rastat Eddie
Lagat middag till bara mig
damsuga
diskmaskinen
städa badrummet
städa bilen
Vika tvätt
Handla mat
Gympa pass
Julstäda


Ja lite har jag kunnat strycka ju. Känns positivt. Får väl ta och rycka ta i mig och börja.

Konstigt

1 Läs mer >>
söndagen har kommit. Och i morogn är det en ny vecka med nya mål och uppdrag. Föräldramöte, gympa och after work med Mikaels jobbar kompisar. Mikael har en spelning på lördag då är jag gräsänka. Får tvinga mina systrar att komma hit och pyssla kankse. 

Dagen idag kommer jag att röja lite ute innan regnet kommer sedan finns det att gör slipa och måla och damsuga. Ja laga lunch och middag finns ju på schemat med. Mikael får ju göra lite av dessa arbetsysslor med.

Undra om mor oc far kankse vill komma upp på en fika och lämmna tillbaks Eddie?
Äpplepajs bakning eller något annat.




God morgon

0 Läs mer >>
Då var man hemma igen efter  en visit i Brännögård. Där fick vi god mat och en trevlig kväll. Vi hann in en snabbis på ullared med cirka 30 minuter. Men jag skulle bara ha en jacka ju.

Väl hemma fick vi röjt lite i trädgården. Eldat plockat undan och plockat upp allt som liger och skräpar. Nu skall vi snart äta fondu och mysa vid tvn.

Ha det så gott

God kväll

2 Läs mer >>
God kväll i stugorna. Nu är det snart dax attt hoppa till sängs. En lång dag till ändå. JAg har tagit emot varor på jobbet var det 5:55. Sedan har dagen flugit fram. En sväng till göteborg har jag och maken hunnit med. Ett nytt bilbatteri har in köpts och en ny muff till husvangsdraget. Sedan blev det en fiak hos grannarna där våra barn var.
Så nu sitter jag här och letar efter begangnade  slalomskidor till Rasmus även pjäxor. Hittat ett par på tradera och två stycken på blocket.

Nu har jag börja fylla husvagnen med vintersaker. Längtar att få komma upp och ställa upp den i kläppen.



I morgon så blir det helg städning. Tråkigt men man måste ju göra det. Sedadn far vi nog neråt Brännögård på fredag kväll. Och då blir det eller det blir ett stop på Gekås. Sedan för vi till brännö och  hoppas på plankstek och gino.

Nu skall kolla så sängen står rakt.

Onsdag kväll

0 Läs mer >>
Nu böåser regnet in över Prässebo. Jag skall ju ut och gå får ta på regnkläderna. Hösten är här härligt. Skall värma rester från i går till middag. Sedan kommer det kaffe gäster..

Regn