1 Läs mer >>
'hurra på mig idag.

Ja måja leva

0 Läs mer >>
Eller stavas grått med två t? Ja ni förstår ju ändå vad jag menar. Kom aldrig iväg och jultitta igår kanske blir idag vem vet. Skall ut och plocka mossa iallafall om en stund skal bara få i mig frukost sedan ut med hunden sedan tvinga bara att följa med och jultitta till önskelistan som jultomten vill ha.

Jag planerar nför Anders och Andreas dagen. Får kanske baka lite. Får väl åka och köpa mig en födelsedags present till mig själv för maken har dålig fantasi.

Nu är det frukost hej hopp

GRÅGRÅTGRÅGRÅT

0 Läs mer >>
klockan är 8:00 dax att vakna och börja dagens bestyr. Stakar ljusslingor mossa dekorationer till stakar. Handla lite mat ocxh underställ hade rea på stadium. Hämta Eddir skogspromenad. Sedan blir det lördags mys med mina mys barn. MAken skall spela.

Ja hade en härlig lördag vem vet det kanske regnar lite ida med;)

God morgon

3 Läs mer >>
I år blir det nya saker på julbordet. kalkon och potatis sås och några härligt rostade grönsaker. Skall Bli gott tycker jag. Veckan har som vanligt flygit fram. Idag är det ju dagen mitt i vecka. Och denna vecka började lite omtumlande. Mikael har bytt till sitt gamla band LAJV. Det känns bra och alla är nöjda glada och så vidare. Och vi har våra underbara vänner kvar:)

Men så är det väl här i livet. Tur är väl att man inte kan se in i framtiden vad som skall ske.
Här hemma röjs det för nästa helgs stora evenmang. Alla vänner från förr skall träffas här hos oss. Vi har tyvärr fått bort fall på fyra stycken. Så nu är vi 14 vuxna och 16 barn. Skall bli riktogt roligt att få träffas. Tommy med familj kommer ner från vildmarken Vännäs.

Men först kommer en viktig dag innan nästa helg. på måndag har anders namnsdag. ......

Kalkon

0 Läs mer >>
Ja då var det lördag morgon och jag är vaken pigg och glad. Vaknade att katten ville ut och efter det kunde jag inte somna om. Men hade det varit en vardag och jag skall till jobbet då hade jag inte fått upp ögonen. Resten av familjen sover och små snarkningar hörs från övervåningen. 

Dagen idag består av röja städa köra hämta laga mat. Sedan blir det After Wedding. Med trerätters och lite bubbel. Sedan skall vi pyssla göra lite kort. Maken skall spela ikväll. Så ha en härlig lördag.

God morgon

0 Läs mer >>
Hurra efter några års traglandemed barna att man gör läxan när man kommit hemfrån skolan och äter sedan lekar man med kompisar. Det har gått in i mina barns dagliga vanor nu.
Nu idag när jag kom hem sitter dom vid köksbordet och gör läxorna utan att bli påminda. Tur man har orkat påmina dom i några år nu:)

Duktig mamma och pappa. Vet ni va regnet det faller från skyn idag med. Får ta ett röj inne. Tvätt mm.

Traglande

3 Läs mer >>
Vad dagarna går. Snart dax för advent stakarna. Som skall sprida lite ljus i höstmörkret. Just ute nu så öser det ned, tyvärr inga snödroppar utan tunga våta rengdroppar. Och dom bildar stora kalla vattenpölar.
Veckorna far fram som jag vet inte riktigt vad. I helgen firade vi ju Agges 40årsdag lite förtidigt. Så jag säger inte grattis än för hon fyller ju inte än. Men kalaset blev lyckat och vi hade det trevligt.

Fick höra idag att Lukas hade börjat att gråta häromdagen i skolan för att han var tvungen att gå ut på rast och han var minsan inte färdig med matten. Stackars lilla gubben som måste gå ut och inte få räkna färdigt.

Nu skall middagen intagas. Sedan skall jag till Alvhem och planera den kommande julträffen med gamla vänner från förr.







OJOJOJ

0 Läs mer >>
Nu går solen upp vid trädtopparna. Jättefint. Är hemma idag med. Lukas vaknade i morse utan huvudvärk. Så nu hoppas jag den inte kommer tillbaks idag. Är gräsänka ikväll, mikael är ute med sina jobbarkollergor. Så vi skall mysa i soffan jag och barna eller jag i allafall. I morgon far vi till Brännögård för 40års kalas.

Men i dag tar vi dagen som den kommer. Får gå ut och kratta löv elda lite. Ha en trevlig fredag.

God morgon

0 Läs mer >>
Nu har jag och Lukas ätit gårdagens rester. Han har ingen feber men ont i huvudet och nacken. Just nu mår han bra går på alvedon får se vad som händer när alvedonen slutar att verka. Hoppas att huvudvärken  inte kommer tillbaka.
Jag fryser, kilar i halsen, Mikael tog en karta alvedon med till jobbet för att överleva dagen. vi som skall på Agges kalas i helgen och Mikael skall spela. Får åka och köpa en eller två uppsättningar med tabletter mm.

Nu skall jag ut med hunden. Får ta på långkalsoneger och min ny tovade mössa. Lukas är nog kvar inne eller så följer han med en sväng.

Ha det

God middag

0 Läs mer >>
God morgon dax att vakna till en ny dag. Här går jag och pysslar om Lukas febern är bara 38 grader nu men när han vaknade var den på 39,7 tur det finns alvedon. Hinner även pyssla om hemmet.
I kläppen mullara snökanonerna för fullt. HURRRA hoppars att dom tillverkar mycket snö så vi kan åka skidor till Lucia. Då åker vi upp till kläppen den första vändan. Men tryter snön där så kan man ju åka till sälenfjällets alla backar. (glöm inte att titta och njuta i web kameran över kläppen och där finns även resten av fjällen med om man klickar lite)

Men lucia helgen så var det gratis skidåkning i kläppen för alla stugägare och vi på campingen så vi hoppas på mycket kallt och mycket kanonsnö och vanlig snö.

Har lagt in en ny länk om mat lite recept tips för en vecka mm. Hungrig heter den.

Nu så skall jag ta tag i toan duchen ja allt där inna skall skuras putsas och fejas. Så det är dax att sätta fart.

Hej hopp

Snökanoner

0 Läs mer >>
Hämtade llukas vid bussen. Han såg blek ut. Han klagade på ont i benen och huvudvärk. Kände på han lite varm. Kom hem tog tempen 38.4. Ja det var bara att bädda ner han och lite alvedon. Så då är jag hemma i några dagar till.

Hej hopp

Mera feber

0 Läs mer >>
Idag är det kallt ute ser det ut som. Eller jag kände det när jag släppte ut Eddie. Rasmus är frisk från sin feber. Hoppas vi andra klarar oss. Så i morgon far jag till jobbet igen. Idag skall jag röja lite till. Har fått ihop tre säckar med urvuxna kläder och sådant som jag skall skänka bort till väl behövande.

Sedan blir det en promenad med Eddie och så skall jag gå till grannen och få nybakta bullar och kaffe. Mums.
Ja sedan blir det väl soffan vid kvällen slut eller så.

Blåst och kallt

1 Läs mer >>
Dax at gå upp. Har varit uppe en stund nu, drack kaffe med Miakel innan han for till jobbet. Jag är hemma i dag och i morogn till att börja med. Febern har gått ned till 38 grader idag men han ser lite tagen ut. Har man har 40 grader så tar det ett tag innan kroppen kurrerar sig.

Jag tänkte börja Advent och julstäda under våningen. Och Eddie vill ut och gå så jag har fullt upp. Får väl laga mat till baran. Lukas har studiedag idag så han är oxså hemma. 

HA en härlig måndag. 

God morgon

0 Läs mer >>

Det kom hem en febrig kille från mormor idag. Rasmus är varm som en kamin. Så det blir att vara hemma några dagar. Huvudvärk och feber hoppas att han inte fått influensan.

I går var vi ute i Göteborg och middag med den andra familjen Karlsson den yngre som dom kallar sig. Jättetrevligt och mysigt hade vi. Det får vi göra om igen men nästa gång får vi beställa bord innan. För nu gick vi runt hela avenyn och det var fullt överallt.

Ha en trevlig söndag.

Feber

2 Läs mer >>
Ja då var det dax igen. Den silvriga saaben har lagt av i Alafors. Igår när maken var på väg hemåt dog den. Bilar skall bara funka. Så nu skall jag och Mikael till Alafors och bogsera hem skrot bilen. Hoppas att det är ett enkelt och billigt fel. Vem vet den kankse bara var lite trött det var ju ändå fredag.

Hela golvet är nu inlagt på övervåningen. FINTTTTTTT blev det ju. Skall måla fönstret och en vägg idag. Hopas attt vi kan kankse tapetsera eller mura upp tegel väggen.

Nu far vi och hämtar bilen. Ha en bra lördag. PS ikväll skall jag och maken äta ute.

Golvet på övervåningshallen/TVrum





Mikael går på det nya golvet.





BILAR!!!!!!!!!!

0 Läs mer >>
Vad skall man möblera med?????????? Soffa Fåtöljer eller kuddar i en stor hög?????????
Rummet är smalt och jag vill ha det luftigt. Vi får sitta på pinnstolar. Har hittat många olika fåtöljer med alla är för dyra och om man skall ha två eller fyra. Saccosäckar till barnen eller fatboy säckar och två fåtöljer. Det tycker jag men maken är inne på soffa. Tycker inte riktigt som han. Vi får se vad som händer.

Och i morgon är det dax för fredag igen. Tänk va fort tiden går. Ikväll skall jag på föredrag om bra mat för små barn. Känns så där men det blir någ bra när jag kommit dit.  











Skulle behöva någon som kan detta med möbler placereing mm. Men jag får vara enveten så vinner jag.

Hjälp