0 Läs mer >>

I morgon vid två åker vi äntligen upp. Till  husvagnen och får att sätta upp spiketältet. Skall bli skönt att komma dit ta det lungt laga mat dricka ett glas rött med svärmor och svärfar Egon. Har ju fått lite benhinneinflamation så jag får ju inte gå för mycket, Men en liten promenad kan ju inte vara så fel. Bara man har något stärkande innanför västen. Då går allt jättebra.

Märta backen


plast 37

Ja visst är den fin!!!!
Bilen, Mikael och vagnen alla är lika fina på sitt sätt.

Kollade webkameran då har börjat att spruta med kanonsnö i Gustav backen. Men det blir någ inte tillräckligt mycket så man kan åka på. Men kanske blir det så mycket att man kan ta en tur med en pulka???

Nu får jag väl fortsätta packa har lite resfeber. Tycker lite synd om maken han får lite mycket skäll kanske och en lite sur och grinig Malin. Just nu är han och repar i studion. Så han slipper mig ett tag. h

Tyvärr kan jag inte blogga i husvagnen än men,
 plödsligt händer det att jag kan det.




En tanke på dom som inte finns här hos oss det är ju alla helgons helg nu.

147686-132

Så alla ni ha en trevlig helg och tänd ett ljus för alla som har
lämnat oss våra nära och kära.
Jag tänder ett här för mina vära och kära som inte finns här kvar utan sitter på ett moln och vakar över oss. 

147686-131

Här finns dom.

hjärta





Nu gör dom snö i Gust...

2 Läs mer >>

Nu har det blivt höst. Rått kallt men även en mysigt man tänder ljus(tänder på maken). Snart kommer kanske snön oxså. Om jag har tur kanske så kommer det snö på fredag när vi är i Lindvallen. Denna vita lilla eller stora flinga. Som jag tycker om.

Nu undrar jag om min syster Lena inte övar mer på sina övningar på att skriva komentare i bloggen. Det borde minst vara en kommenter varje dag för att bli godkänd i kursen. Nu hoppas jag att du ä'r hemma i morgon onsdag så jag kan få hjälp med byx uppläggning.

Har varit i trollhättan idag två gånger en gång med Lukas och en gång för inhandling av byxor. Farmor har haft barnen idag när jag och Mikael jobbade. Dom hälsade på farmors föräldras grav i torslanda. Åt lunch på IKEA.

Skall hoppas i säng nu God natt!!!!!!!!!!!!!

Tisdag

0 Läs mer >>

OCH SEDAN KOMMER ONSDAG SEDAN KOMMER TORSDAG OCH DÅ BEGER VI OSS UPP TILL LINDVALLEN FÖR ATT STÄLLA UPP SPIKETÄLTET. HELGEN FOR FRAM SOM EN BLIXT. LÖRDAG VAR JAG MED SYSTER MARIE PÅ ALLUM OCH HANDLADE. SEDAN VAR JAG ELLER VI BJUDNA PÅ HÖSTMIDDAG SOM VISSADE SIG VARA 65 ÅRSKALAS. SOM JAG HADE MISSAT HADE INTE EN SUSNIG OM DETTA FY VA PINSAMT DET VA.

SEDAN KOM SÖNDAGEN SOM TUR VAR ÄR DET INGEN SIMMNING PÅ HÖSTLOVET. MEN RASMUS BLEV LEDSEN ÖVER DETTA. MEN MINA SYSTRAR KOM OCH PYSSLADE OCH BARNE OCH MAKEN VAR PÅ STRÖVARNA. SEDAN BLEV DET FÖDELSEMIDDAGS KALAS FÖR MAMMA.

MEN NU ÄR DET MÅNDAG OCH JAG HAR FIKAT MED KRISTIN OCH BARNEN HAR LEKT. VI ÅKTE OCH HANDLADE LITE MAT OCH SAKER TILL HUSVAGNEN. LÄNGTAR UPP NU FAST DET INTE FINNS NÅGON SNÖ DEN SKULLE KOMMA PÅ FREDAG. HURRA HURRA.

HA EN TREVLIG KVÄLL PÅ ER KRAM OCH PUSS

MÅNDAG OCH IMORGON TI...

2 Läs mer >>
Nu är det morgon och vi ligger och myser (mikael sover jag bloggar barna spelarx-box)i sängen. Discot avlöpte bra Lukas hade stora planer skulle ragga brudar. Rasmus hade en låg profil var med mig eller mikael lämnade oss gärna inte. Lukas dansade köpte godis. Men båda var jättenöjda med kvällen.

Jag skall åka till Marie snart skall bara komma upp ur sängen det ligger en Alfons på mina ben(katten). Och datorn på magen. Skall åka till Alum eller vad det nu heter som ligger i partille. Sedan skall jag hem handla mat får ju besök av mina systrar i morgon efter bad, strövare. Ikväll skall jag till Adebys på middag. Mikael skall spela på inlands årsfest.

I morgon eftermiddag skall min mamma ha kalas. Ha nu en trevlig morgon,dag och kväll.......

Lördag morgon

0 Läs mer >>
Vilken underbar dag det har varit. Solen skinit himlen blå och löven faller av träden.
HAr krattat och eldat löv idag. Va skönt att få gjort en del av gräsmattan iallafall nu är det bara framför huset och bakom huset kvar och vid lillstugan. Men det tar väl i helgen. I morgon är det Disco skall sävnga min lurviga ben kanske.

Nja får väl hålla mig och låta barnen vinna danstävlingen. Imorgon kommer den stora fylla på skafferiet dagen oxså. Även ett par skor till mig eller om jag kollar på det på lördag med min syster MArie. Skall ju till den stora staden Göteborg och handla.

Nu skall jag ta en kvällfika och mysa i soffan. Kram på er...........

LövLövlöv

2 Läs mer >>
Nu är mörktet tid här. Tänk om det kom snö åxså. Vilken lycka tycker jag men det finns andra som inte tycker det men det är okej att inte vara som  mig. Har varit på APT skulle ha med fika så jag gjorden en kladdkaka men den först för lös, så jag ställde in den igen och då glömde jag av den. Så den blev stenhård. Så det vara bara att göra en NY och gissa den blev åxså kass torr smakade inte äns gott. Men kökstanterna tyckte den var så god....

Ja JA då hade dom tagit en bit till!!!!!!!"

Nu lägger vi det åt sidan i morgon är en ny dag.

i morgon händer väl inte så mycket tvätta städa laga mat mm. Fredag får vi lön då skall förråden fyllas på.
Här kommer en eller två roliga historier.

En liten flicka kom hem från skolan och frågade:
- Mamma, vad heter det där du vet, när man ligger på varann?
Lite chockad svarade mamman då:
- Ja, det heter ju samlag. Nästa dag kom den lilla flickan hem från skolan och var förbannad. Men mamma, sa hon, det heter ju inte alls det samlag! Det heter våningsäng!



Efter en work-out sitter några män i omklädningsrummet på ett fitnesscentrum. Plötsligt börjar en mobiltelefon att ringa. En av männen plockar upp telefonen och svarar. Följande konversation uppstår:
- Hallå?
- Älskling, det är jag. Tränar du?
- Hmmm, ja.
- Bra! Jag står inne i pälsaffären nu och har hittat en fantastisk minkpälsjacka, verkligen fin, får jag köpa den? Snälla?
- Vad kostar den?
- Bara 12.000 kr.
- Tja, kör till då, bara för att du tycker att den är så fin.
- Hmmm... Jag var också till en Mercedes dealer och såg de nya 2008 modellerna. Där stod en jättefin bil, och jag pratade med försäljaren och han gav mig ett jättebra pris. Eftersom vi i alla fall skall sälja BMW:n från förra året...
- Vad var priset han begärde?
- Bara 410.000 kr...
- Ja, okej, men för det priset måste vi allt få alla optioner och tillbehör.
- Fantastiskt! O ja, innan jag lägger på, en sak till...
- Jaaa?
- Detta är kanske lite mycket att fråga men, jag har varit till banken och kollat saldot...
- Ummm...?
- Jag var till mäklaren i morse och såg huset vi tittade på förra året. Det är till salu!! Kommer du ihåg, det med en swimming pool, träveranda och stor trädgård.
- Jaså, och vad begär de för det?
- Endast 4,3 miljoner, det är ett prima pris och vårt saldo tillåter det.
- Kör till, men bjud inte mer än 4 miljoner. Okej?
- OK, älskling... tack så mycket! Vi ses snart. Jag älskar dig!!!
- Vi ses... jag älskar dig också...
Mannen lägger på medan han sakta skakar på huvudet. Han håller sedan upp telefonen och ropar:
- Vet någon vem som äger denna Nokian?


- Vet du var det bästa stället är att gömma nycklarna till godisskåpet så att en sjuårig pojke inte hittar dem?
- Nej, var då?
- Under badrumstvålen!

APT

1 Läs mer >>
Ibland är man både pyskolg kurator förmedlare mamma fru moster vän kokerska lillasyster svärdotter svägerska. Men just nu skulle jag villa vara Malin för en dag, Göra vad som faller mig in. Skall nog önska mig det i födelsedagspresent. Ibland tror att det räcker med än dag sedan längtar jag förmodligen till mitt gamla vanliga jag.
Men just idag skulle jag vilja bara försvinna en stund bort från allt. Någongång händer det väl att man gör det.

Idag har jag bakat bröd damsugit. Lukas har lekt med Peter och Rasmus fick oxså vara med. Sedan kom Kristina med alla två barn här på en kvälls fika. nu har maken kommit hem från mötet och jag bloggar. Mia är på msnen.

I morgon har jag APT med köks tanterna. Skall baka en kladdkaka till dom att bjuda på. Sedan kommer torsdag och sedan fredag då är det DISCO på Höjdpunkten. Grabbarn har redan vält kläder.

Nu skall jag inta sängläge skall upp och ta emot varor i morgon runt 6 eller cirka då: god natt eller ni som läser på Onsdags morgon God morgon

Ibland vill man bara ...

1 Läs mer >>
Ja nu var det måndag igen. Har varit ledig idag,Lukas har varit hos ögonläkaren och hon sa att man skall träna Lukas ögonmuskler och att vi skall komma på kontroll var sjätte månad tills han fyller åtta.

Sen hjälpte jag min syster att elda och elda tycker jag mycket om att göra. Det brinner än. Har varit och gympat på Höjdpunkten och nu skall jag in i duschen sedan äta lite kvällsmat maken och jag. Har satt in en ny länk idag. En sida för er som gör andvenskalendrar till era barn, handlade av dom förra året faktiskt. Att rekomendera.

Ha nu en trevlig kväll..........

Måndag

0 Läs mer >>
Spike tältet är snart färdigt. Har satt ihop dom tre väggarna och taket är på. Lite efterschysteringar får det bil när vi kommit upp till Lindvallen. Även dörren skall vi sätta på plats då och lite andra tillbehör. Kort kommer inom kort. på spiketältet.

Har nog varit ute hela dagen nästan i allafall. klockan 9 var jag och rasmus på simskolan efter sedan en tur i på matkassen. Kom hem drack en kopp kaffe. Så kom svärmor och Egon på en visit fick en fräck väska som svärmor sytt av jeans tyg. Dom inspekterde vårt badrum åxså och det blev godkänt.

Sedan gick vi då var klocka 13. Pelle dök upp med sin fyrhjuling. Han ville låna kärran det fick han och kaffe. Sedan kände jag hunger och då var klockan 17.

Nu har vi äntligen fått i oss middagen och snart skall baran ta en kvällsduschen. Sedan saga och gå och sova. Det är då lungnet kommer och jag kan vika tvätten framför tvn eller så. I morggon skall jag och Lukas till ögonläkaren och kolla hans syn och så skelar han då och då.

Ha en trevlig kväll påer allihopa.

Spike tältet är snart...

2 Läs mer >>
Igår fyllde Jonas 33år. Vi på Granehill grattar så här en dag efter.

Namn: Jonas Sköld
Cilvilstånd: Gift snart trebarnspappa
Bor: Hus och drömer om ett garage
Intressen: Meka med sina SAAB ar. Tror även att han kan tycka det är roligt att meka med andras bilar.

Här kommer en bild på jonas när vi var på skii rock.

jonas skii rock


JA och det blev ju inte så mycket pysslat igår. Mikael fick ju åka iväg till akuten med sitt öga som han fick en pappersåse kant i. Så jag fick laga maten istället och det gick ju bra det med. men vi får väl pyssla än annandag jag får ta fram grejorna ikväll kanske. Idag skall jag ner och måla spiketältet färdigt. Åka och köpa en dörr måla den med. Har vi tid så kanske vi stannar till på ikea och handlar resten av badrumskåpen. Är ju hundvakt med så jag kan ju inte vara borta heladagen. Ha en härligdag idag..

Grattis Jonas

0 Läs mer >>
Kan varmt rekomendera denna maträtt som står i inlägget nedan. Var super gott. Sitter här näre våra gäster gott hem. Mikael har ont i ögat efter har fått en papperspåse i ögat. Varit på jour akuten och fått lite salva hoppas att det hjälper inatt. God natt på er

God kväll ute i vårt ...

0 Läs mer >>
Idag har jag varit hos min syster och målat på spiketält. Den blir jättefin med träpanel och ljusgrå/blå. Får ta kort på den i morgon. Annars så har det inte hänt så mycket idag. Jobbat, målat, hälsat på Ingela, lagt barn, fikat med rikard. Nu sitter jag här vid laptopen och bloggar.

I morgon får jag besök av Toottto och Kristina skall pysssla lite. Skall även bjuda dom på en god Kycklingrätt som Ingela rekomenderade.

Kycklingfile
Magon catny
cream frachie
sambal olek
vitlök
bananer
röd paprika
ost

stek filerna skär i bitar
lägg i en ungsform
tärna parikan
mosa bananerna
blanda ihop alltihop
häll över kyclingen
och sist riven ost
in i ugnen
Lite stavfel är det

Pröva det skall jag göra i morgon. På Lördag skall jag måla färdigt spiketältet. Städa handla lite kanske. Röja mm
Är även hund och papegojvakt i helgen. Mor och Far skall till Tyskland, Mikael skall spela på vadbacka. söndagen börjar vi med simskolan sedan kommer farmor och farfar Egon som skall titta på badrummet. Och planera lite när vi skall åka och sätta upp spiketältet i Sälen vecka 44. Kanske pyssla lite mera på söndag kväll. Vem vet...

SPIKETÄLT

1 Läs mer >>
Hej alla bloggläsare. Såg ni att min syster lärde sig igår. Visst är hon jätteduktig. Sitter nu och har lite rast tittar ut och solen skiner himeln är blå och jag måste vara i köket och laga mat. Sedan kanske jag skall åka till min syster och måla spiketältet. Måste inhandla mat med men dt kanske får bli i morgon eller så idag vem vet vad som händer. Vi höres senare i kväll.

God förmiddag

4 Läs mer >>
God kväll i stugan eller på jobbet eller vad ni nu sitter. Jag sitter framför min lap top och skriver i min blogg.
Fräckt det kändes att skriva så. Håller på att damsuga upp massa hundhår och lera som följer barn hundar och katter in i mitt hus. Här är min mamma Lisabeth. Som fyllde år i går men då krånglade bloggen så jag inte kunnde lägga in bilder men nu funkar det.

mamma 

Jag har två systrar en som är lite mindre tekninskt begåvad. Och den andra kan nog redan detta.Tänkte bara förklara för henne(lena) hur man kommenterar i bloggen. Nu Lena Skrolla försiktigt nereåt i denna ruta som jag skriver i nu. Längst ned står det med röd text som är understrucken med en röd linje.
Där står det följande permalink, malins, kommentarer, trackbacks.
Ser du dessa???? BRA!!!!
Nu trycker du på texten där det står kommentar. Då kommer det en ny ruta upp och då står det kommentera inlägget. Skriv det du vill och följ bara instruktionerna. Lycka till med denna uppgift.
Öva gärna flera gånger så du lär dig.
Lycka till!!!

Så till alla andra blogg läsare. Som redan kan kommentera. Men alla komenterar ju inte kan ni inte så öva på ovanstående ni med.

.lena med flätor

Här kommer litet smakprov från dopet av Ellen.

ellen

Här är en vacker bild som jag tog när vi var på väg hem från dopet.
Nu skall jag göra lite kvällsmat, läsa saga sedan skall jag sjunka er i soffan och sappa bland kanalerna.
Mikael är och spikar på vårt spiketält till husvagnen.
Så ha en mysig kväll och sov gott....

vacker bild




Tisdag

1 Läs mer >>
Idag fyller min mamma år. 62 tror jag att det blev i år. Grattis önskar din bästa dotter med familj. Bild på min mamma kommer för i dag  krångla det med blid inlägg.

Var på sjukhuset med maken. Dom tog ett benmärgsprov. OJ vilken nål dom använde tur att Mikael inte såg den. Svaret på provet får vi om några dagar. Men han fick en remiss till rematologen och röngten. Så nu kommer en ny väntan på nya svar vad som kan vara fel på honom.

Dopet gick bra oxså. Ellen har blivit döpt och alla gästerna mätta och belåtna. Maten räckte och tårtan var fin.
Bilder kommer även från dopet än annandag.

I morgon är jag åter på jobbet.  Känns så där. Mikael skall bli lärare, hans kall jobba kver på Tingbergsskolan året ut. Sedan får vi se vad som händer. Den andra läraren kanske kommer tillbaka vem vet.

KRAM på er

15/10

3 Läs mer >>
Ja nu är det snart slut på denna helg. Har hunnit med mycket åkt bil,ullared, dop, titta på Agges hus, lagat midda till 60 personer. Åkte mera bil. klockan ringde 7:00 då var det bara att gå upp. Äta frukost åka till simskolan hem röja fika hos syster. Hämtat tvätten hos mamma pratat med Catharina. Ut i trädgårdden klippt gräs eldat skräp och nu skall barna i säng. Japp det skall bli skönt att krypa ned i sängen och få sova så bra det bara går. I mogon skall maken till hematologen och få svar på alla blodprov mm. Som vi hoppas på att bara bra svar på en infektion eller så. Agge och Kent tack för en trevlig dygn trevliga vänner eller släkt var det ju. Huset varr oxså kanon. Tack för titten. Korrten har jag lagt på pixasa skall bara komma på hur jag kan ge dig länken men din lillebror ordnar säkert det. Bränner även en eller två cd. Så får du en och mormor en jag behåller dom på datorn och pixasa.

Ja nu är det dax att gå till säng dagen i morgon är lång sjukhusbesök, gympa med skolpersonalen till banken och allt annat. Ha det så hörs vi i morgon med en fullständig rapport

Helgen närmar sig sit...