4 Läs mer >>
Nu har vi kommit  hem efter att ha ställt upp vinterbostaden i lindvallen. Kom upp i fredags kväll vid 20:30, Det var jättemörkt inga backar som lyste. Men en hjälpsam något berusad man hjälpte Mikael med att backa. Sedan var det bara att försöka att få upp värmen i vagnen på med gasol och värmeljus. Barna kröp under var sitt täcke.
Här står bostaden utan kur men kuren är under produktion.

cabby sälen

Märta expressen och Backen märta finns där inne i dimman

Märta backen

Dessa bilder är tagna på lördagen. Hade ju glömt att ta med vantar och mössor. Fast min svärmor påminde mig så glömde jag det. hade en väldigt tur för att stadium hade 50% denna helgs så jag fick köpt tre mössor och ett par vantar för 250kr. Barna fick en tidig julklapp med. Egna pjäxor och skidor. Uthyrningen hade nämligen oxså 50% på sina skidor och pjäxor.

Sedan var det dax för matlagning och ni kan ju aldrig gissa vem som fick göra det.!!!

mikael ryggläge

Inte var det Mikael han låg så här ända tills salladen skulle skäras. Så då gjorde Rasmus sallad med en liten hjälp av sin far.

sallads tillverkning

Här är Razzes sallad klar

razzes sallad

Lukas satt och målade undertiden vi andra jobbade hårt med middagen.

Lukas ritar

I fönstert ser ni en likadan vagn som våran fast lite kortare.

Här intar vi vår måltid.

middag

Vi luxade till det nu när våran dröm blivt  till verklighet. Oxfile med rödvinsås
Mums va gott det blev. Kanske inte ser gott där men när vinet grädden mm kom dtill blev det delikat.

oxfilen

Sedan får vi äta makaroner pasta köttfärsås lite billigare saker men va gör det när vi kan njuta av vår vinterbostad.

Fråga Mikael va han tycker om hovfjället när det har regnat. Och köra bil där uppe.
Ha en fortsatt trevlig söndag.

Hemma på Granehill

1 Läs mer >>
cabby

I morgon bär det av till Sälen Lindvallen. För att installera vår vinterbostad.
Även en ta det lungt njuta och hoppas att det inte regnar.
Har packa diverse saker i kväll. Så nu kan man börja boka en vecka eller någradagar om man vill hyra.

Vi fick idag oxså köpa osss en ny diskmaskin. tur för oss att det är trolldagar i Trollhättan så det fanns massa erbjudande. Hoppas att ni bloggläsare får en trevlig helg. Jag skall njuta av min ta med broderiet en spännande tidning med många bilder i så jag slippper läsa. Kan ju ta med mat tidnigar. Skall ju hjälpa min Svägerska till dopet. Med lunch eller vad det nu blir. Vem vet Pizza eller kebab med mos.
Kycklinggryta. Korv med bröd? Hade faktiskt en jobbarkompis som var på 60års kalas och där fick man en halvspecial och en pucko.

Nä nu skall vi läagga oss så vi orkar med morgon dagen.

Kram på er

Sälen here we come

6 Läs mer >>
I kväll har jag varit på tupperwearparty. Höjdpunkten och blåklinten ihop. Det kom inte så många 5 stycken, men vi hade det trevligt vi som kom. En jättegod kaka bakades med kardemumma smak.

Imorgon är det föräldramöte på skolan så då fick mormor rycka inoch lägga barna. Skall försöka packa färdigt husvagnen också så den är färdig till fredag. Ja det käns faktiskt som jag har fått lite resfeber eller så är det bara längtan att få ställa upp vagnen och mysa med barna och maken. Hoppas att det inte skall regna när vi är där. Fundera på att ta en tur uppför någon backe. Skall ta med kameran så jag kan visa var vagne står mm.

Ja vad händer mer?? Inget lite mycket att göra nu efte jobbet denna vecka. Men nästa vecka går jag ned itid igen. Så jag kan hinna med barna och mitt hem, tvätt, renovera, ta hand om min make som jag förövrigt älskar jättemycket. Har handlat en preseent till Ellen fy mig men nu har jag det.

Nu är klockan mycket måste lägga mig och sova snart. God natt

Tupperwear party

2 Läs mer >>

Hej alla glada blogg läsare. Har bara inte haft tid att skriva och har en jätte träningsvärk. Var ju och red i söndags. Helt underbarts skoj. så nu skall jag köpa en flock islandshästar. En underbar dag fick vi blå himmel och solen sken. Gör gärna om det. Och igår tränade jag friskis och svettis på höjdpunkten. Så idag har jag för första gången i mitt liv tagit alvedon mot träningsvärk. Det gjorde nästan lika ont som en förlossning. (nästan).

Ja vad händer mer. Jo håller på att packa vagnen den skall ju upp till sälen till helgen. Längtar till att snön kommer så vi kan åka upp och njta av snön husvagnen. Vara tillsamnas och ta vara på tiden och varandra. 

Julen närmar sig tre månader kvar. Fast jag längtar nog mer att åka skidor och mysa ivagnen. Nu skall jag hoppa tills sängs. Ha en trevlig natt och dag .

KRAM

AJ AJ AJ AJ

2 Läs mer >>

Nu får jag summera fredag och lördag. Fredag vaknade jag av klockan som ringde ilsket. Gick upp åkte till jobbet. Sedan föesökte jag laga mat till dagiset. Sedan var det dags för hemfärd. In i duschen sedan till Mia för att hjälpa henne med maten till sitt kalas. Vi hann få färdigt allt tills gästerna kom. Det blev en lung men mycket trevlig kväll med goda vänner god mat och drinkar att dricka. Vid halv ett kom Yoanna och körde hem mig.
 

Min chufför Yoanna
yonna gitarr


Lördag morgon vaknade jag att solen sken och klockan var 7:30. Lite tidigt men det fick gå. Jag gick upp och började röja lite vilket resulterade i en stor städning av varje rum. Men jag han ju bara tre rum av alla som var kvar. Men Agge kenta Ellen överlever tänkte jag. Det gjorde dom. Sedan vid 17 tiden dök dom upp släkten från småland eller är det halland? jJAAJA det spelar ingen roll. När vi änteligen fått i oss maten kom Mona, Emma, Sonia. på besök för att hälsa på mig trodde jag men det var tydligen en liten bebis vid namn Ellen som drog. Ja Ja nästa gång kommer dom nog till mig. Pelle dök oxså upp Elisabet och Christer kom oxså på en snabb visti. Så det blev ett litet släkt kalas himmla trevligt. Och när alla hade åkt var vi jätte trötta gick och la oss. Familjen Karlsson i husvagen och Småläningarn innomhus med Eddie. Nu Är jag ensam hemma med Lukas Mikael och Rasmus är på simskolan och jag plockar i disken. Snart skall jag iväg och rida på islandshästar med Kristina, Marie (dagmamman) i sjuntorp. Sedan skall jag åka til Catharina.

ELLEN

elllen

Ha en trevlig söndag
Kram på er
Njut av dagen
Ät något gott

Söndag

4 Läs mer >>

Nu har vi snart jobbat en vecka dom flesta av oss. Känns bara som det vore  måndag har ju varit hemma två dagar. Denna helg är redan fullbokad. I morgon skall vi fira Mias 40 årsdag. Lördag kommer Agge med familj upp. Söndag simskola, islanshäst ridning, Mikael skall spela med ttotto och repa. Så var denna helg över. Måste ju handla lite mat och dryck oxså. Rätta upp husvagnen så jag och maken kan sova iden när våran säng är utlånad till svägerskan med familj. På måndag är det fullboka med. Skall hinna ut och motionera med. Men man lever bara en gång och då gäller det att göra det rejällt.

Va roligt att så många skrev i bloggen tycker jag. Skall ställa mera frågor så ni kan svara på. Har idag haft 10 besökare och tre som skrev jätte roligt. Hoppas att några fler vågar skriva något. Ha nu en trevlig helg på er vem vet några av er kanske dycker upp i helgen för att titta på vårt badrum eller husvagn eller kanske bara för att hälsa på Agge -Kent -Ellen dom har öppen mottagning i husvagen mellan 14 och 14:10 hjärtligt välkommna.


husvagn


Kram på er alla.

God kväll ute i vårt ...

4 Läs mer >>
Nu börjar jag längta efter julen faktiskt.Röjde i källaren och där stod alla mina julsaker. Då längtade jag tills att få sätta upp granen pynta. Och så vill man ju ha en vit jul. Vit och vit men snöööööööööööö. Men jag vill gärna fira jul i sälen  men Mikael visste inte hur han ville. Men så kom vi fram till att det behöver man inte bestäma än. Ja vad har hänt mer idag jag har slängt kläder resnat bland vinterkläderna. Och tagit en promnead i ösreng med Eddie han tyckte det var så där att gå när det regnar. Gick förbi vatten pölarna. Hittade en fin bild på min julgranskula..



Julgranen 2006

Här är en bild som oxså varit med förut men den äär så vacker. Det var en av dom få dagaran det fanns snö.
Hooppas att det kommer lite mera snö här till vintern. Och massor i sälen. Hur många är det som skall upp till Sälen vecka sex av dom som läser min blogg.?? Vi skall upp halva vecka sex torsdag till måndag vecka sju.

Vinter i 2007

Nu funderar jag på om inte jag skall ta en dusch och sedan lägga mig. Har bäddat rent idag städat så gästerna får sova fint. Men dom får ta med egna täcken och kuddar har inte hunnit köpa extra.

sov så gott
och vakna torrrt

Snart är det jul igen...

1 Läs mer >>
Är hemma idag med. Rasmus var inte okej till kvällen så vi tog en dag till hemma. Har kollat upp våra vinterkläder. Rensat ut sådant som var förlitet eller trasigt. Behöver nog bara köpa en jacka två overoller och mössor. Känns riktigt bra skor kommer förmodligen till med. Måste ju packa in lite vinterkläder i husvagnen. Vi skall ju ställa upp den nästa helg. Och då kan det vara bra att ha med en del vinterkläder upp. I helgen får vi ju besök av svägerskan och svågern och svägarskans dotter. Och på söndag skall jag rida på islandshäst. Kommer bli riktigt roligt.

Mia var lite besviken på bilden får väl ta och sätta in en ny. När jag har hitttat dom bilderna från vårt privata almbum...

Nä nu har jag haft rast i 5minuter så det är dax att fortsätta att röja bland vinterkläder och allt annat skräp.
Vi hörs kanske kommer lite bilder oxså.

Hemma idag med

1 Läs mer >>
Idag är jag hemma och vabar. Rasmus mår illa och har ont i magen. Så jag fick bli hemma. Då hinner jag planera min tvätt stuga och hur övervåningen skall se ut när den blir färdig. Och så tvätta, städa mm.

Var på kick off igår med alla dagisna i lödöse nygård. Vi fick tiittta på en u-båt och jagaren småland jättee roligt att få se hur en ubår ser ut inuti. Och sedan intog vi en delikat middag med massa olika små rätter. 
Sitter och tittar ut på vår jättestora ek. Två ekkorrar springer runt runt upp och ner hela tiden. Tänk att två sådana små söta djur kan man sitta och titta på i timmar. Inte i timmar utan en liten stund. Skall ring upp min pappa
på en kopp kaffe. Sedan skull jag vilja gå ut i skogen och ta lite härliga höstbilder. Nu är det vackert ute när löven börjar skifta färg. Det får nog bli när maken kommit hem. Men man kanske skall packa fika korgen och hoppas att regnet slutar innan kvällen.

På tal om dåliga eller tråkiga jobb

roligbild


Ja och nu så skall jag gå ned och mysa med rasmus i soffan. Ha en bra dag på jobbet och även ni som går hemma och skruttar. Komm på en sak att Mia har fyllt 40 år så jag hittade en bra bild på dig mia hoppas att du tycker om den. Vi kommer på fredag.
mia

GRattis i efterskott önskar Vi på granehill

VAB idag

2 Läs mer >>
Nu är det  söndag och jag är jätte trött. Var med Mikael när han spelade i hjärtum igår. Det var rikgtigt bra röj. Jag dansade hela kvällen. ÄR fruktansvärt trött kom hem 4 i morse gick upp 8 för att rasmus skulle var på simskolan.
Nu skall jag lägga mig en stund och vila maken med han kom hem nu efter spelat på invigning av hålandas nya förskola. Tack alla som svängde sina lurviga ben med mig i går ingen nämn ingen glömd. Men Susan på löner var roligt att få lära känna. Nu skall jag köra hem tvilingarna sedan så skall jag börja planera för morgon dagen. Kram

Söndag

3 Läs mer >>
Ljus

Nu har vår vän Turid lämmnat jorden och fått träffa sin Willy igen.
Ha det så bra där uppe ibland molnen.

Sänder även en kram till
Tommy med familj
och
Lars med familj.

Ännu en gång i år tän...

1 Läs mer >>
Nu har kvällen kommmit dax att krypa till sängs. Det kommer en dag  i morgon åxså. Den består av följande.
Vakna, fixa till sig, ta fram fika till barnens skogspromenad, åka till jobbet, lämmna barna till fritis, laga mat till dagiset, 13:30 slutar jag för dagen. hämta Eddie hos min pappa Åka och bada i skepplanda skulle igentligen tränat men skall på tupperwear party istället. sedan hem sova. I helgen skall jag gå ut med Catahrina mfl. Och titta på maken när dom spelar i hjärtum. Strövare och invigning av Hålandas dagis. fredag skall jag eventuellt var taxi.

Ha en trevlig dag på jobbet

Kväll

1 Läs mer >>
Snart kommer fredag och då skall jag vila. Har haft fullt upp i flera dagar dygnet skulle ha 5 timmar till så hade jag hunnit med. Annars så funkar duschen perfekt. Skall ta och åka till Ikea och köpa resten av möblerna. Stigs kakel skall vi åxså besöka. Nu har jag lite rast så då passar jag på att blogga lite.

Ha en forsatt trevlig dag. Kram Malin

Snart kommer FREDAG

3 Läs mer >>
Idag har vi haft smyg invigning av badrummet. Mikael var först in i duschen sedan tog killarna över. Jag får vänta tills varmvattnet har kommit tillbaka. Elen har även blivit inkopplad. Äntligen hurra hurra. (allt är inte riktigt färdigt lister mm)


Mikael och duschen

Mikael tar den första duschen(fick inte läggga ut nakenbilden)

hål och toa

Här är mitt hål jag har prata om och ingen fattar vad jag menar.

tvättställ

Handfatet är på plats och det lyser från spottarna.

Sitter och planerar invigningen av vårat badrum.
Anmälan motages på min blogg.
Hjärtligt välkomna!

Smyg invigning

0 Läs mer >>
Jag har ont jätteont kan knappt använda mina ben. Men tänk tänk badmodet 2009 2009. Har fått med ev. 5 personer till tjejmilen i stockholm nästa år. Man behöver inte springa man kan jogga och gå ibland. Har beställt anmälnings blanketter idag. Så nu anmäler jag både Linda och Kristina. Jag victoria och hennes lilla syster Josefine skall springa eller jogga. Framförallt ha en underbart trevlig helg med trevliga vänner.

Ja nu har fredags kvällen börjat. Barna har gått upp och spelar x-box jag sitter vid datorn och lyssnar på tvn Mikael tittar på tvn. i morgon skall vi röja i trädgården. Och i morgon skall vi få lyse när vi skall kissa på vår nya toalett.

Och nu är alla helgerna slut både i september och oktober. Så om ni vill träffa oss får ni komme på en vardag. -Men risken att jag inte är hemma måste träna, Linda med. Hon är jätteduktig.(även mk den yngre)

Ha en trevlig helg  alla,

Kram påer

Onnnntttt

1 Läs mer >>
Göra ändå ondare. Har varit och tränat i hålanda. Ett träningspass som var fruktansvärt jobbigt. Jag var helt slut tror även Linda var lite trött oxså. Men nu efteråt när man sitter här nyduschad känns det bara skönt. På Måndag tar vi nästa träningspass på höjdpunkten. Sedan blir det väl lite raska pronenader oxså där imellan. BEach 2009.

Ja nu har torsdagen snart tillände. Imorgon börjar Mikael som slöjdlärare på Tingbersskolan. Lycka till Älskling.
JAg skall åka och handla mat skall ha lunch gäster både lördag och eventuellt söndag. Elekrikern kommer någon av dagarna och så skall Kristina  och jag röja i trädgården sedan åka till tippen. På söndag skall Rasmus simprova i skepplanda hoppas att han kan börja i simskolan, det kan bli lite jobbigt för han vill nog inte gå själv.

God natt på er ha en trevlig fredag.

I morgon kommer det a...